A început deratizarea căpușelor la Bălți

51

La Bălți începe lupta cu căpușele. În curînd pe mai multe teritorii din oraș vor fi pulverizate soluții speciale împotriva insectelor. Grigorișin a propus să fie dezinfectate și cimitirele. Potrivit ANSP în ultimul deceniu s-au înregistrat peste 1000 de îmbolnăviri în urma mușcăturilor de căpușă.

Întreprinderile municipale au început să prelucreze teritoriul orașului cu soluții speciale împotriva căpușelor: se dezinfectează parcurile, piețele, bulevardele și fâșiile forestiere. Din cauza temperaturilor generoase înregistrate în această iarnă, sezonul căpușelor începeme mult mai devreme.Viceprimarul a menționat că Paștele Blajinilor anul acesta a fost anulat pentru începutul lunii iunie. El a propus  și cimitirele să fie prelucrate.

Procesul de deratizare a căpușelor se efectuează în 2 etape. Prima etapă are loc la începutul lunii mai, când iarba este pulverizată cu soluții speciale, a doua acțiune de dezinfectare se efectuează în iunie – începutul lunii iulie. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în Republica Moldova, în ultimul deceniu au fost raportate peste 1600 cazuri de îmbolnăviri provocate de mușcături de căpușe.

A început deratizarea căpușelor la Bălți

A început deratizarea căpușelor la Bălți

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 20. Mai 2020

Cmentariile sunt închise