Activitatea piețelor din Fălești și Ungheni după redeschidere

55

S-au bucurat că piețele din țară și-au reluat activitatea și vor avea un loc un își pot comercializa produsle în care au investit. Comercianții unor piețe din țară duc lipsă de cumpărători. Aceștia cred că de vină ar fi criza provocată de covid -19, care a lăsat buzunarele multor moldoveni goale.

Cumpărătorii nu prea au luat cu asalt piețele din țară, care s-au redeschis săptămâna trecută, iar comercianții sunt nevoiți să mai scadă din preț dacă vor să-și vândă produsele. Deși vânzătorii au așteptat cu nerăbdare să iasă la tarabele din piață, aceștia nu se bucură de un flux prea mare de oameni. Asta pentru că majoritatea moldovenilor au rămas fără bani, din cauza crizei provocate de COVID-19.

Pe această bătrânică am găsit-o la piața centrală din Fălești. Vindea usturoi și răsad cultivat în propria grădină. Ne-a spus că îi este frică de coronavirus, însă nu are o altă ieșire din situație, căci pensia nu îi ajunge.

Andrei Parfeni, susține că de la redeschiderea Pieței din Fălești, nu au avut parte de mulți cumpărători. Totuși, zilnic se monitorizează respectarea tuturor restricțiilor luate de autorități.

Cât timp Piața din Ungheni și-a sistat activitatea, comercianții de aici au fost nevoiți să caute o cale de a comercializa legumele de acasă.

Administratorul pieței din Ungheni ne-a spus că mai sunt și unii cumpărători iresponsabili, însă accesul lor în încăperile de tip închis este monitorizat.

La moment în piețele din Fălești și Ungheni activează 100 și respectiv 600 de comercianți.

 

Cmentariile sunt închise