AUTORITĂȚILE DIN BĂLȚI CAUTĂ SOLUȚII ALTERNATIVE PRIVIND REPARAȚIA DRUMURILOR

145

Pentru reparația drumurilor din Bălți, în anul 2020 din bugetul municipal  vor fi cheltuiți aproximativ 17 milioane de lei.

Suma a crescut cu un milion și jumătate față de anul trecut, dar, potrivit vice-primarului, acest lucru nu este suficient pentru reparații capitale. O altă parte a banilor municipiul î-l va primi din Fondul Rutier.

Astăzi, peste 220 km de drumuri din oraș necesită investiții de capital în valoare de peste 2,4 miliarde de lei.

GENADIE ȘHMULSCHI, VICE-PRIMAR:

«В бюджете запланированы 17 миллионов леев на ремонт дорог. В 2019 году было 15 миллионов. Этого недостаточно даже для текущего содержания дорог, не то, чтобы для капитального ремонта.

Viceprimarul Gennadie Șhmulschi a menționat că în anul 2020, 50% din taxele achitate în fondului rutier de către proprietarii de mașini vor fi redirecționate către bugetul local. Anterior, valoarea transfertului era de 40%.

Potrivit viceprimarului, astăzi există o cale de ieșire din situație, ăsta ar fi,  parteneriatul public-privat.

În calitate de vice-primar, Gennadie Șhmulschi a vorbit despre reparația capitală a unui tronson din strada Feroviarilor. Antreprenorul a investit 1 milion 240 mii lei în reconstrucție. Alți 900 de mii de lei au fost alocați de primărie.

Annual, orașul Chișinău primește de 10 ori mai mult pentru reparația drumurilor, decât orașul Bălți. Orheiul, un orașel din partea centrală a țării, este mult mai mic ca suprafață și populație ca Bălțiul, dar se bucură de transferturi din fondul rutier aproape la fel de mult ca și capitala de nord.

Бельцкие власти ищут альтернативные варианты решения проблемы ремонта дорог

Бельцкие власти ищут альтернативные варианты решения проблемы ремонта дорог

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 6. Dezember 2019

Cmentariile sunt închise