Călătorim prin Moldova: mănăstirea de călugări și defileul Brînzeni

84

Mănăstirea de călugări din satul Zabriceni a fost fondată în 1999, în ziua pomenirii Sfântului Mucenic Foca. Ieromonahul Dorimedont spune că este amplasată în fostul sanatoriu „Albinuța”. Acum mănăstirea găzduiește aproximativ 20 de călugări. 

Mănăstirea a fost construită în stil grecesc și include o catedrală și două capele. În 2004, la Mănăstire a fost înființată Facultatea Teologică Edineț, instituție de învățământ religios superior.

În 2005, a fost adusă la mănăstire o frumoasă icoană din România, care acum este numită Icoana Maicii Domnului din Zabriceni.

Interiorul templului este realizat în stil bizantin.

În perioada pandemiei, mănăstirea a luat misiunea de a oferi toată asistența posibilă medicilor. 

Călugării se ocupă cu apicultura, prepararea siropurilor și ceaiurilor, precum și în cultivarea legumelor și fructelor. Mănăstirea a primit chiar și un certificat de conformitate a mediului pentru produsele sale. Ideea a venit de la experții cehi. Ei i-au convins pe călugări că terenurile agricole, despărțite de o fâșie de pădure, sunt ideale pentru cultivarea produselor ecologice. 

Biblioteca Teologică a fost cea mai mare din Moldova, cu peste 12.000 de cărți și 60.000 de lucrări în format electronic.

Путешествуем по Молдове: мужской монастырь и брынзенское ущелье

Путешествуем по Молдове: мужской монастырь и брынзенское ущелье Монахи занимаются пчеловодством, делают сиропы и заготавливают чай, а также выращивают овощи и фрукты. Монастырь даже получил сертификат экологического соответствия продуктов. Идею подали чешские эксперты. Они убедили монахов, что сельхозугодья, отделенные лесополосой, идеальны для выращивания экологически чистых продуктов.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 26. August 2020

Cmentariile sunt închise