CĂMINELE ABANDONATE DIN BĂLȚI AU NEVOIE DE INVESTITORI PENTRU A FI RECONSTRUITE

226

Fostele cămine din Bălți rămân abandonate. O clădire transmisă în gestiunea Gospodăriei Locativ Comunale acum câțiva ani rămâne fără careva lucrări de reconstrucție. Rezultatele expertizei tehnice nu mai sunt actuale, iar întreprinderea în gestiunea căreia se află la moment întoarce edificiul primăriei.

,,Căminele din strada Ivan Franco sunt abandonate de ani buni. În 2014 o clădire dintrea acestea a trecut în subordinea primăriei din Bălți. Aceasta a fost supusă unei expertize care a demonstrat că edificiul corespunde normelor pentru a  fi dat în exploatare, însă nu s-a schimbat nimic. Din cauza condițiilor meteorologice  situația de aici este și mai dezastruoasă.”

După mai multe solicitări din partea administrației din Bălți către Ministerul Învățământului, Culturii și Cercetării în privința căminelor abandonate, clădirea din strada Ivan Franco 9/1 a trecut în subordinea primăriei locale. Ulterior aceasta a fost transmisă în gestiunea Gospodăriei Locativ Comunale, care a și realizat expertiza tehnică a edificiului. Rezultatele expertizei au expirat încă în anul 2016.

Acum clădirile abandonate s-au tranformat în adevărate edificii a groazei. Tencuiala cade de pe tavan și pereți. Odăile sunt inundate în deșeuri, care sporesc apariția șobolanilor și a insectelor. De asemenea acestea au devenit adăpost pentru boschetari și animale.

Potrivit reprezentanților Gospodăriei Locativ Comunale pentru a calcula  suma necesară pentru reconstrucția fostului cămin este nevoie de o nouă expertiză tehnică, cheltuieli pe care întreprinderea nu și le poate asuma. Prețul pentru realizarea unei expertize costă circa 40 de mii de lei.

Comisia de Administrare a Proprietăților Publice a decis în 2018 că este nevoie de a căuta investitor în reconstrucția edificiului ca locuințe sociale.

CĂMINELE ABANDONATE DIN BĂLȚI AU NEVOIE DE INVESTITORI PENTRU A FI RECONSTRUITE

CĂMINELE ABANDONATE DIN BĂLȚI AU NEVOIE DE INVESTITORI PENTRU A FI RECONSTRUITE

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 9. August 2019

Cmentariile sunt închise