Grădinițele rămân închise până pe 30 iunie

58

Până la 30 iunie copiii stau acasă, asta pentru că grădinițele rămân închise. O ulterioară decizie de redeschidere a instituțiilor preșcolare va fi luată în baza evoluției situației epidemiologice din țară. Până atunci, anunță viceprimarul de Bălți va fi elaborat un regulament de funcționare a instituțiilor pentru respectarea măsurilor de prevenire a a infecției.

Grădinițele din Bălți rămân închise până pe 30 iunie. Până atunci va fi elaborat un regulament strict, conform căruia vor activa instituțiile de învățământ preșcolar în contextul pandemiei de coronavirus. Viceprimarul de Bălți, Tatiana Dubițkaia a menționat că grupele de grădiniță își vor relua treptat activitatea. Astfel nu toți cei 7 mii de copii vor putea merge la grădiniță în același timp.

Înainte ca grădinițele să-și reia activitatea, administrația va depune o muncă enormă  pentru a pregăti încăperile pentru micuți. Tatiana Dubițcaia a menționat că grupele vor fi reorganizate, pentru a asigura distanța necesară dintre paturi și mese. De asemenea, jucăriile vor fi dezinfectate zilnic.

Odată cu deschiderea grădinițelor, în instituții vor activa mai mulți educatori, pentru consolidarea controlului asupra copiilor.

Amintim că la data de 11 martie toate școlile și grădinițele din țară au fost închise.

Grădinițele rămân închise până pe 30 iunie

Grădinițele rămân închise până pe 30 iunie

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 21. Mai 2020

Cmentariile sunt închise