Guvernul a lăsat profesorii fără salarii

373

Profesorii din Bălți se plâng de reținerea salariilor. Primăria raportează că banii de la Ministerul Finanțelor nu au ajuns numai la Bălți, ci și în alte regiuni ale țării.

Potrivit viceprimarului orașului Genadii Șmulschi, întârzierea este legată aparent de situația politică din țară – demisia guvernului Maia Sandu și numirea unui nou cabinet. Viceprimarul din Bălți a mai spus că profesorii și educatorii vor primi un salariu în viitorul apropiat.

Viceprimarul din Bălți Tatiana Dubițkaia a precizat că plățile sunt întârziate nu numai la profesori, ci și la ceilalți lucrători din învățământ. Datoria totală la Bălți este de aproximativ 24 de milioane de lei. Dintre aceștia, 4 milioane de lei sunt restanți în octombrie, iar aproximativ 20 de milioane de lei în noiembrie.

Redacția BTV a încercat să contacteze serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova pentru a primi un comentariu asupra situației, însă nu ne-au dat explicații orale prin telefon și au solicitat să formuleze întrebări în scris și să le trimită serviciului de presă al guvernului.

Guvernul tehnocraților a lăsat profesorii fără salarii

Guvernul a lăsat profesorii fără salariiProfesorii din Bălți se plâng de reținerea salariilor. Primăria raportează că banii de la Ministerul Finanțelor nu au ajuns numai la Bălți, ci și în alte regiuni ale țării.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 20. November 2019

Cmentariile sunt închise