ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL LA DRÄXLMAIER. DORITORII AU ȘANSA DE A ÎNVĂȚA ȘI MUNCI ACASĂ

303

Zeci de absolveți ai gimnaziilor din regiunea de nord a țării au vizitat compania Draxlemar din Bălți, pentru a afla despre oportunitățile Învățământul Dual și procedura de aplicare. Fabrica din municipiu în acest an va dispunde de aproape 50 de locuri pentru elevi la cele 3  specialități: Operator maşini-unelte automate şi semiautomate; Operator depozite mecanizate și automatizate sau Electromecanic la instalarea și întreținerea utilajului industrial. Sostit la fața locului tinerii au primit instrucțiile de comportament.

Elevii până a face cunotință cu partea practică a companiei au fost informați despre Grupul DRÄXLMAIER, furnizorul automotiv internațional cu mai mult de 60 fabrici în peste 20 țări.

DRÄXLMAIER pune la dispoziție săli de studiu și ateliere de lucru, toate bine echipate pentru implementarea cu succes a materiei. Programul de ucenicie constă în pregătire teoretică (30%) și practică (70%), conform modelului german.

Instruirea se face timp de doi ani. Ucenicii studiază tehnologia și etapele procesului de producție, logistica materialelor și depozitelor, cât și mecatronica, utilizând standarde care asigură un nivel ridicat de instruire.

Ucenicii au întâmpinat vizitatorii și le-au demonstrat cum se fac anumite procedee. Absolvenții învățământului dual doresc să se angajeze în compania Draxlmaier fiind mulțumiți de calitatea studiilor.

Primii 50 de vizitatori au fost puși la treabă chiar din primele momemte, fapt care nu i-a deranjat.

Cei care au absolvit învățământul dual în cadrul firmei susțin că condițiile de lucru sunt avantajoase.

Tinerii primesc bursă de stat, iar firma le oferă salariu de ucenicie. Învățământul dual vocațional tehnic a fost inițiat în Moldova în 2014 de compania Draxlmaier. Doritorii pot depunde documente la Școala profesională nr. 5 Bălți și Școala Profesională Nr. 2 din Cahul începând cu 1 iulie.

Cmentariile sunt închise