LA PIEȚILE DIN BĂLȚI A ÎNCEPUT SEZONUL STRUGURILOR

139

Strugurii sunt cei mai solicitați dintre fructele prezente pe tarabele pieților din Bălți. Sunt la un preț accesibil, însă în timpul apropiat acesta se va schimba în dependență de starea vremii. Fermierii susțin că au parte de o recoltă bogată, însă nu știu dacă vor exporta struguri.

Strugurii de la piețile din Bălți sunt aduși din sudul Moldovei, unde în acest moment, potrivit gospodarilor, s-a adunat o recoltă destul de bună. Fermierul Bogdan Suprunov spune că până la jumătatea sezonului prețul strugurilor se va schimba. Se va micșora sau se va majora, depinde de condițiile meteorologice.

Un alt fermier susține că îi este frică de ploile abundente și persistente, care ar putea afecta calitatea strugurilor. Dacă vremea nu va fi capricioasă, atunci producătorii speră nu numai la o recoltă de înaltă calitate și bogată, dar și la prețuri bune pentru cumpărători.

În pofida faptului că fermierii au colectat deja o recoltă bună de struguri, încă nu știu  dacă o vor exporta în străinătate sau nu.

În 2018, de pe  o suprafață totală de viță de vie de 128 de mii de hectare, recolta de struguri s-a ridicat la 680 de mii de tone. Cu toate acestea, din cauza ploilor și a bolilor, s-au pierdut 34 de mii de tone. Anul 2018 s-a dovedit a fi unul dintre cei mai rodnici din ultimul deceniu.

LA PIEȚILE DIN BĂLȚI A ÎNCEPUT SEZONUL STRUGURILOR

LA PIEȚILE DIN BĂLȚI A ÎNCEPUT SEZONUL STRUGURILOR

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 15. August 2019

Cmentariile sunt închise