Noi reguli de plantare a copacilor la Bălți 

72

La Bălți sunt plantate specii de copaci mici, ornamentali. Svetlana Novicova, directorea întreprinderii municipale „Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi”, a reamintit că regulile pentru plantarea spațiilor verzi din acest an s-au schimbat – au renunțat la puieți, în locul acestora vor fi sădiți pomi cu rădăcini balotate învelite în sol. Fiecare având cel puțin 3 ani. Până la sfârșitul toamnei, în oraș vor fi plantați 250 de copaci tineri.

Svetlana Novicova ne-a spus că de-a lungul străzilor se vor planta următoarele specii: dud curgător, frasin de munte, tei, mesteacăn, arțar și plop piramidal.

Teritoriile, unde  au fost demolați copacii vechi și avariați, vor fi plantați alții, la solicitarea locuitorilor. Însă conform tuturor prevederilor serviciilor comunale.

În municipiul Bălți cresc aproximativ 75 de mii de copaci. Majoritatea au fost plantați în urmă cu mai bine de 50 de ani, acești copaci ating o înălțime de 40 de metri. Mulți sunt în stare avariată și prezintă pericol pentru locuitori.

Cmentariile sunt închise