Paturile pentru copiii cu Covid suprasolicitate la Bălți

96

Cazurile în creștere de infectare în rândul copiilor, ca urmare a nerespectării măsurilor anti epidemice, duce la scăderea numărului de pături în spitalul din Bălți. Acest lucru este determinat și de faptul că împreună cu copii trebuie internate și mamel micuților, ca la fel ocupă paturi. Până la ziua de astăzi, în total în țara noastră au fost înregistrate 1735 de cazuri de infectări în rândul persoanelor de până la 19 ani. 

Numărul de paturi libere pentru copiii infectați cu COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Bălți sunt la limită. Asta pentru că în ultimile săptămâni se înregistrează o creștere a cazurilor de Covid în rândul copiilor. Despre aceasta a anunțat vicedirectorul spitalului, Ala Condrea. Motivul ar fi sfidarea restricțiilor anti-COVID, printre care aflarea pe terenurile de joacă.  La moment în secția cu profil covid al instituției medicale sunt internați 50 de copii cu tot cu mame.

Anterior și ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu spunea că se atestă o creștere a numărului de copii infectați cu noul tip de coronavirus.

,, Atestăm o creștere a numărului de copii infectați, în acest context, astăzi am discutat cu colegii la ședința Punctului Focal privind activarea paturilor suplimentare pentru copii.”- a scris Dumbrăveanu.

Până la data de 6 august, în R.Moldova au fost infectați 799 de copii și alți 936 de tineri cu vârsta de până la 19 ani.

În Centrul COVID-19 din municipiul Bălți au fost amenajate 350 de paturi pentru pacienții infectați din nordul țării. La ziua de astăzi sunt internați 190 de pacienți infectați cu coronavirus. Doi dintre care sunt într-o stare critică.

De la începutul pandemiei în țara noastră au fost înregistrate 26222 de cazuri de COVID-19. 18418 persoane s-au vindecat, iar 823 de pacienți au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Paturile pentru copiii cu Covid suprasolicitate la Bălți

Paturile pentru copiii cu Covid suprasolicitate la Bălți

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 7. August 2020

Cmentariile sunt închise