Pe terenurile de joacă și de sport vor fi instalate panouri informative cu reguli de siguranță

119

În preajma terenurilor de joacă din Bălți, vor apărea panouri informative, cu cele mai importante reguli de comportament pe aceste teritorii. Decizia a fost luată, după ce un copil din neatenție a suferit niște traume în timp ce se juca pe teren.

La Bălți, pe terenurile de joacă și cele de sport vor fi instalate panouri informative cu reguli de siguranță. Despre aceasta a raportat șeful interimar al întreprinderii municipale „Gospodăria locativ-comunală Bălţi”, Tatiana Cheaburu. Decizia a fost luată în urma unui incident cu un copil mic, care a fost traumat în timp ce se juca pe teren. Potrivit șefului ÎM „GLC” pe panouri vor fi scrise regulile de comportament și funcționare a elementelor de joc în condiții de siguranță. Se prevede ca panourile informative vor fi instalate în viitorul apropiat.

Ceea ce știe perfect un adult poate părea lipsit de importanță și chiar ridicol pentru copii. În plus, nu toți copii care merg la grădinițe și școli, la fel ca și părinții lor, cunosc regulile de comportament pe terenurile de joacă.

Pentru a nu se trauma pe sine sau pe ceilalți, precum și pentru a nu distruge echipamentul, trebuie urmată o simplă tehnică de siguranță. Acesta constă din mai multe puncte obligatorii, care trebuie explicate copilului:

+ Nu alergați și nu vă apropiați de un leagăn în mișcare.

+ Copiii mici se pot da în scrînciob doar sub supravegherea adulților.

+ Este interzis să sari sau să cobori în timpul mișcării elementelor de joc, trebuie să aștepți oprirea completă a dispozitivului, caruselului etc.

На детских и спортивных площадках установят стенды с правилами безопасности

На детских и спортивных площадках установят стенды с правилами безопасности

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 6. August 2020

Cmentariile sunt închise