Perchezitii la Balti si Edinet. Doua persoane retinute: au spalat circa 10 milioane de lei

330

Doua persoane din nordul tarii, cu varsta cuprinsa intre 47 si 50 de ani, au fost retinute de oamenii legii in urma perchezitiile efectuate la domiciliile acestora. Barbatii sunt banuiti de comiterea infractiunilor de spalare a banilor si contrabanda, manifestata prin exportul produselor agricole in baza documentelor frauduloase, transmite ProTV.

„Esenta incalcarii de lege consta in activitatea de fondare a firmelor cu activitate de scurta durata, pe parcursul anilor 2018-2019, prin intermediul carora banuitii efectuau transferuri de bani. Iar in scopul argumentarii incasarii banilor de pe conturile bancare, acestia le prezentau institutiilor bancare acte de achizitie falsificate, care fraudulos indicau procurarea de la persoane fizice a produselor cerealiere”, se arata intr-un comunicat emis de procuratura.

In perioada de referinta, banuitii au lichifiat bani in suma de aproximativ 10 milioane de lei, care erau transmisi organizatorilor schemei infractionale.

Daca vor fi gasiti vinovati pentru fapta de spalare de bani, banuitii risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 5 la 10 ani.

Cmentariile sunt închise