PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI LE SUNT OFERITE LOCUINȚE ȘI SUNT ÎNVĂȚAȚI SĂ FACĂ TREBURILE CASNICE

230

În Bălți, a fost lansat un proiect pentru socializarea persoanelor cu dizabilități, în care 10 persoane sunt deja relocate în așa-numita locuință de instruire.

Acolo învață o viață independentă – să gătească, să spele, să curețe, să aibă grijă singuri de ei . Totul este aranjat în case în așa fel încât să le fie ușor să pregătească o persoană cu dizabilități pentru viața independentă în societate, să o învețe să aibă grijă de casa sa, să aibă grijă de micul dejun și să se împrietenească cu vecinii.

Proiectul este planificat pe termen  un termen lung. Oamneii sunt stabiliți  în case nu prin diagnostic, ci prin capacitate. Eo vor fi învățate cum să cheltuie bani –cum  să gestioneze și să-și  planifice un buget. Vor fi  ajutați să-și găsească un loc de muncă.

Eroii acestui raport recunosc că trăirea într-o casă este mult mai bună decât într-un internat. În plus, au ocazia să-și creeze propria lor familie reală.

Proiectul este implementat de Centrul pentru plasarea temporară a persoanelor cu dizabilități. În viitorul apropiat, este planificat să se amplaseze perosane cu nevoi special  încă  în 2 apartamente în Rîșcani și două în Bălți.

Людям с ограниченными возможностями дают жилье и учат вести домашние дела

Людям с ограниченными возможностями дают жилье и учат вести домашние дела

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 3. Dezember 2019

Cmentariile sunt închise