Piețele din Bălți se redeschid din 20 mai. Între timp vânzătorii dezinfectează tarabele și mărfurile

53

Pe câțiva vânzători i-am găsit cu cârpa în mână în timp ce ștergeau praful de un deget, care s-a format în cele câteva săptămâni de când piețele sunt închise. Deși ar fi trebuit să activeze de azi, comercinții nu și-au deschis tarabele fiind că au fost intimidați de prezența oamenilor legii.

Polițiștii spun, că doar au documentat procesul de activtate a persoanelor prezente și că nimeni nu a fost amendat.

Comerciații s-au echipat cu dezinfectanți pentru siguranța cumpărătorilor, iar unii spun că sunt dispuși să ofere și măști de protecție.

Amintim, că Comisia Națională pentru Situații Excepționale, a decis că începând cu 11 mai toate piețele din țară se pot redeschide, cu excepția celor din Bălți și Chișinău. Nemulțumiți și fără de vreo un venit, comercianții din Bălți au ieșit la proteste vineri și sâmbătă curent.

În ziua de luni 18 mai, comisia locală pentru sănătate publică s-a întrunit într-o ședință repetată, la care 3 reprezentați desemnați pentru a verifica admisibilitatea de redeschide a piețelor au raportat că acest lucru nu este posibil. În rezultat primarul de Bălți a decis că își asumă răspunderea pentru redeschidera piețelor. Deoarece marți, a doua zi, oamenii legii iau atenționat pe vânzători, că vor fi aplicate amenzi dacă își vor reîncepe activitatea, aceștea au protestat din nou. Peste câteva ore comisia locală pentru sănătate publică a decis că începând cu 20 mai vânzătorii î-și pot redeschide tarabele, cu condiția că vor respecta distanța dintre punctele comercialie.

Piețele din Bălți se redeschid din 20 mai

Piețele din Bălți se redeschid din 20 mai Între timp vânzătorii dezinfectează tarabele și mărfurile

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 19. Mai 2020

Cmentariile sunt închise