Primăria Bălți nu mai așteaptă aujutorul guvernului și va găsi singură bani pentru reparația liceelor

85

Primăria Bălți planifică repararea sălii de sport a liceului Ștefan cel Mare. Ea este într-o stare pe jumătate distrusă. Guvernarea anterioară, condusă de Maia Sandu, a alocat anul trecut 3 milioane de lei pentru reparații, însă actualul Guvern în frunte cu Ion Chicu la finele aceluiași an retras sursele. 

Primăria Bălți a decis că nu va mai aștepta ajutorul statului și va aloca 330 de mii de lei pentru reparația claselor din acest liceu. Aproximativ 120 de mii au fost direcționați pentru elaborarea actelor de proiectare pentru reparația sălii de sport. Anul acesta din bugetul municipal pentru renovarea acestuia au fost alocați 485 de mii de lei din necesarul de 2 milioane 300 de mii de lei. Pe parcursul anului 2021 administrația locală intenționează să găsească restul sumei de 1 milion 800 de mei de lei.

Primarul interimar a menționat că, ajutorul din partea guvernului, se pare, că bălțenii așa și nu îl vor primi. Și a propus din nou ca din surse proprii să fie găsiți banii pentru reparația liceului.

Administrația Bălțiului planifică la fel să demareze reparații capitale a sălilor de sport pentru a fi practicate handball și atletismul. Va fi amenajat poligonul pentru treagerea cu arcul.

Бельцкая мэрия не стала дожидаться помощи правительства и сама изыскивает деньги на ремонт лицеев

Бельцкая мэрия не стала дожидаться помощи правительства и сама изыскивает деньги на ремонт лицеев

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 24. September 2020

Cmentariile sunt închise