Primul tunel de dezinfectare instalat la piața din Bălți

61

La intrarea în piața centrală din Bălți a fost instalat un tunel pentru dezinfectare. Construcția specială este asigurată cu senzori de mișcare. Astfel când o persoană trece prin acest tunel este pulverizează din toate părțile cu soluții dezinfectante. Tunelul a fost procurat de fundația ,,Renato Usatîi”. Suma cheltuielilor, inclusiv pentru instalarea dispozitivului ajunge la 67 de mii de lei. Potrivit primarului de Bălți, soluția dezinfectantă este inofesinvă pentru oameni și nu deteriorează hainele.

Renato Usatîi a precizat că, în curînd, va mai apărea un astfel de tunnel în Bălți, doar că acesta va măsura și temperatura corpului.

Pandemia stabilește propriile reguli de dezinfectare și sunt foarte stricte. Lucrătorii de la piață, desigur, încearcă și ei să respecte cerințele sanitare, însă acest tunel elimină în mod sigur orice bacterii, virusuri sau ciuperci care se lipesc de îmbrăcăminte, încălțăminte, pungi sau alte obiecte. Amintim că miercuri, 20 mai piețele din Bălți și-au reluat activitatea.

Primul tunel de dezinfectare instalat la piața din Bălți

Primul tunel de dezinfectare instalat la piața din Bălți

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 21. Mai 2020

Cmentariile sunt închise