Salvatorii polonezi își instruiesc colegii moldoveni

59

Salvatorii polonezi și-au instruit colegii din Republica Moldova în operațiunile de căutare și salvare. Mai exact pentru a găsi și evacua victimele din ruinele unei clădiri prăbușite, pentru a le oferi primul ajutor. Cursurile au durat 5 zile și fac parte din programul de dezvoltare profesională. Acestea s-au încheiat vineri, 23 octombrie.

Salvatorii sunt recunoscători colegilor din Polonia, pentru oportunitatea de a dobândi cunoștințele și abilitățile necesare și de a-și consolida nivelul de pregătire profesională.

Lecțiile teoretice și practice au fost oferite de experții din Polonia. Ghidați de aceștia, angajații Departamentului pentru Situații de Urgență au practicat numeroase tipuri de operațiuni de salvare – nu numai căutarea și evacuarea victimelor de sub dărămăturile din urma unui cutremur sau ale altor catastrofe, ci și alte intervenții de urgență.

Monica Vacinic:«Moldova este o zonă care are nevoie de sprijin și asistență. Este nevoie de o pregătire mai bună, o dezvoltare profesională mai  bună, iar acest domeniu este aproape de Uniunea Europeană. Pentru că aici sunt situații destul de riscante, care necesită practici noi și îmbunătățite, care vor ajuta la îngrijirea mediului pe globul nostru».

«La începutul lunii decembrie, va fi realizat un proiect GPS, dacă infecția de coronavirus nu dă în  retrage. De asemenea pentru anul următor reprezentanții Poloniei se gândesc și la alte proiecte».

De asemenea, angajații inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost, instruiți în evacuarea victimelor de sub dărâmături, de la înălțime, din încăperi închise, folosind echipamente montane și hidraulice.

Cmentariile sunt închise