Tariful la căldură pentru consumatorii de la IM Bălți „Termogaz” va fi revizuit

337

Tariful la căldură pentru consumatorii ÎM Bălți „Termogaz” va fi revizuit. Acest lucru l-a spus șeful întreprinderii municipale Stepan Munteanu.

El a precizat că la 1 noiembrie, ANRE a aprobat o nouă metodologie de calcul al tarifului pentru energia termică. Acesta va fi redus, dar cu cât nu se știe încă. La sfârșitul lunii noiembrie, ANRE va dezbate într-o ședință și va  anunța costul gigacaloriei.

Stepan Munteanu a adăugat că tariful la căldură va rămăne, cel mai probabil, același  ca înainte de creșterea prețului. ANRE va lua decizia finală între 26 și 29 noiembrie.

Viceprimarul Ghenadii Șmulschi a cerut să fie pregătite calculele și să le ofere primărie, deoarece  din cauza reducerii tarifului, compania va suporta pierderi care ar putea fi compensate din bugetul municipal.

Reamintim că acum tariful la căldură pentru Termogaz este de 1219 lei per gigacalorie. ÎM Bălți „Termogaz” are în gestiune șapte camere-cazan , care lucrează pe gaz natural. Întreprinderea furnizează agent termic către 58 de blocuri locative, instituții cu menire socială – școli și grădinițe pentru copii, dar și 11 case private.

 

Cmentariile sunt închise