Tot mai multe femei din Moldova renunță la nașterea pe cale naturală

Numărul nașterilor prin cezariană în Moldova, a crescut considerabil în ultimii ani. În general, la Bălți numărul acestora ajunge la 24-25%. Șefa Centrului Perinatologic din cadrul Spitalului Clinic din oraș a spus că operațiile se efectuează, atunci când există indicații medicale. Cu toate acestea, există femei care refuză nașterea pe cale naturală din cauza unor temeri. Medicii analizează toate detaliile cu pacienta, inlcusiv consecințele, unei astfel de decizii: pentru mamă, copil și pentru următoarea sarcină. La baza acestei decizii stau mai mulți factori.

Carolina Frumusachi a menționat că, majoritatea femeilor optează pentru cezariană, deoarece le este frică de nașterea pe cale naturală.

Știința modernă a arătat că bolile respiratorii și gastroenterologice sunt mult mai frecvente la copiii născuți prin cezariană. Bebelușii, care apar pe lume în urma unei cezariene sunt mai predispuși să dezvolte astm, alergii și infecții. În timpul nașterii naturale, copilul care trece prin canalul de naștere primește toate microorganismele de protecție necesare.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture