UN TÂNĂR DIN SUCEAVA–STUDENT LA USARB

156

Un tânăr din România a decis să-și facă studiile la Universitatea din Bălți. Este interpret de muzică populară de 20 de ani, însă asta nu l-a împiedicat să-și fortifice cunoștințele în domeniul muzicii. Astfel a devenit masterant la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Artă la USARB.

Nicolae Vieru a absolvit deja o facultate la Universitatea din Suceava. Acolo interpretul activează ca profesor de istorie și geografie. Deși este încadrat în mai multe activități își propune să studieze și la USARB. Universitatea din Bălți ia oferit șansa să intre direct la master, obținând un loc bugetar.

În următorii 2 ani cât va dura masterul, Nicolae Vieru va lipsi ceva timp de acasă, însă familia sa îl susține în tot ceea ce face.

Interpretul recunoaște că a optat pentru studii superioare la îndemnul, dirijorului orchestrei „Mugurel” Ion Dascăl, cu care a conlucrat acum 2 ani la lansarea albumului ,,Are tata o fetiță”.

Odată intrat pe porțile universității, Nicolae Vieru a simțit ospitalitatea gazdei. El susține că este deschis pentru colaborări cu ansamblurile și orchestrele din oraș cât și din țară.

Reprezentanții Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți, susțin că mulți studenți din România ar dori să facă studii cu frecvență redusă la universitățile din Moldova.

Primul său album solo alcătuit din 17 piese, Nicolae Vieru l-a înregistrat în 2004, intitulat „Omule fii iertător”.

Un tânăr din România a decis să-și facă studiile la Universitatea din Bălți

Un tânăr din România a decis să-și facă studiile la Universitatea din Bălți

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 15. August 2019

Cmentariile sunt închise