VÂND FLORI ÎN STRADĂ PENTRU A-ȘI ACHITA FACTURILE

264

În fiecare zi de dimineața până seara târziu, pe ger și arșiță stau în stradă pentru a mai câștiga ceva lei. Câteva femei se adună de la ora 7 dimineața în perimetrul opririi centrale pentru a-și vinde florile culese din propria grădină. Chiar dacă sunt zile când rămân cu florile nevândute, femeile sunt nevoite să iasă în stradă și să comercializeze din nou, pentru că pensiile care depășesc cu puțin o mie de lei nu le ajung nici pentru a-și achita facturile.

VÂND FLORI ÎN STRADĂ PENTRU A-ȘI ACHITA FACTURILE

VÂND FLORI ÎN STRADĂ PENTRU A-ȘI ACHITA FACTURILEZilnic câteva pensionare din Bălți vând flori în stradă pentru a mai aduna ceva bănuți pentru cheltuielile exagerate. Pe lângă pensiile mizere de până la o mie de lei, acestea mai câștigă alți careva 100 pentru a avea de mâncare.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 2. August 2019

,, Stăm! De cumpărat nu prea cumpără, pentru că oamenii nu au salarii.

Ce să facem? Toată viața am lucrat, iar acum primim bănuți. Însă noi vrem să câștigăm pentru a achita facturile și cele necesare. Nu ai de unde.”

,,Cinci buchete am avut. Unul l-am dat de pomană, iar restul unei femei cu copii și am plecat acasă. Slavă Domnului că m-am eliberat.”

Comerțul stradal este ilegal iar poliția nu întârzie să apară și nu pentru a cumpăra flori ci pentru a împărți amenzi. Iar problema se acutizează în special când în zonă apar comercianții angro, spun femeile.

,,Ei au pretenții, deoarece aici mai sunt și alți oameni, de la Dobruja vin cu mașinele încărcate, de la Elizaveta, Sadovoe, Maiscoe și ne împiedică să vindem.”

,,Ce să facem, să furăm? Așa reese, însă eu nu pot merge să fur, este ceva firesc.”

Florăresele ambulante afirmă că comerțul cu flori din propriile grădini le asigură pentru a se întreține financiar. Zilnic acestea au un venit de la 60 de lei până la 100.

Cmentariile sunt închise