VICEPRIMARUL A CERUT CÂT MAI RAPIDĂ PRESURAREA CU NISIP A DRUMURILOR DE ACCES SECUNDARE

203

Drumurile din Bălți s-au acoperit cu crustă de gheață. Viceprimarul de Bălți a verificat starea lor în dimineața zilei de 4 decembrie.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții întreprinderilor comunale, el a cerut să fie presurate cu nisip nu numai autostrăzile centrale, ci și drumurile și trotuarele din tot orașul.

«С центральными дорогами вы справились, а с второстепенными? Зинковский сказал, что у вас всё под контролем и ваша служба готова. Вы посыпали дороги, где идёт наш транспорт, а остальных дорог как будто и не было».

Iurie Hmarnîi, directorul Întreprinderii Municipale DRCD, a menționat că presurarea drumurilor cu materialul antiderapant este coordonată de dispecerii primăriei și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Bălți.

Nicolae Grigorișin a subliniat că graficul de presurare a drumurilor cu materialul antiderapant ar trebui să fie întocmit în timp util, pentru a evita accidentele rutiere pe străzile bălțene.

«Если ваши подчинённые не умеют планировать график подсыпок, планируйте сами, потому что впереди зима».

De obicei, la Bălți, în primul rând sunt presurate cu amestec de nisip și sare drumurile care coboară în jos, precum și cele, pe care circulă transportul public. Recent directorul DRCD a anunțat că anul trecut au fost achiziționate 120 de tone de materialul antiderapant. În acest sezon, cantitatea amestecului de nisip și sare a fost mărită de aproape 4 ori.

Cmentariile sunt închise