Pepenele verde și pepenele galben a apărut nu doar în piețe, dar și pe marginea drumurilor naționale. Anume ei ademenesc clienții, la tarabele din Răcăria unde se vând tot felul de fructe și legume autohtone, direct de la producător.
Agricultorii din nordul republicii spun că au muncit din greu pentru a se lăuda cu marfă pur ecologică.
Adevărul e că pentru a crește așa pepeni, producătorii nu doar îngrijesc culturile, dar și discută cu ele.
Vestea rea este că temperaturile înalte din acest sezon au provocat și pagube pe alocuri.
Și concurența crește cu fiecare an. Astfel, producătorii sunt nevoiți să scadă din preț, deși muncă depusă este imensă, susțin ei.
În privința alegerii unui harbuz, vânzătorii au o practică bună și se bazează
pe cea mai utilizată metodă de verificare, sunetul.
În prezent, un kilogram de harbuz costă de la 2 până la 8 lei, în funcție de soi, iar un kilogram de zămos costă ceva mai scump, între 8 și 15 lei.
Cmentariile sunt închise