§ APA DIN ROBINET MAI BUNĂ DECÂT CEA ÎMBUTELIATĂ - BTV

APA DIN ROBINET MAI BUNĂ DECÂT CEA ÎMBUTELIATĂ

Apa din robinet ne pune viața în pericol. De regulă apa conține 5 tipuri de organisme cum ar fi: viermi, bacterii, protozoare, virusuri și ciuperci.

Acestea pot duce la boli gastrointestinale sau dezechilibre neurologice. Clorul este substanța folosită de autorități pentru curățarea sistemului de distribuire a apei. Însă această substanță pe lîngă faptul că ucide bacteriile, afectează și organismul uman. Metalele grele ca urmare a ruginirii conductelor de canalizre, de asemenea ajung în apa de la robinet, care pot afecta nervii, creierul și rinichii, informează NOI.md.

Locuitorii din Bălți, au spus că apa din robinet o consumă după ce o filtrează  sau o procură din magazine.

Unii, au spus că sunt mulțumiți de calitatea apei sau o pot înlocui cu cea din fântâni, pentru că nu-i ține buzunarul pentru a o procura.

Nelea Nicolașin, specialist al Laboratorului Apă-Canal Bălți, a spus că ar fi de preferat consumul apei din robinet, deoarece cea îmbuteliată nu conține elemente biogene, necesare organismului uman.

La moment în orașul Bălți, la apeduct sunt conectați peste 40.000 de mii persoane fizice, în jur de 1500 de întreprinderi, iar lungimea sistemului de alimentare cu apă este de peste 250 km.

Comments

Cmentariile sunt închise