§ Cum poate afla Facebook cu cine locuieşti - BTV

Cum poate afla Facebook cu cine locuieşti

Pare că Facebook ştie totul despre utilizatorii săi, dar, potrivit unui document depus de reţeaua de social media în 2017, care a fost făcut public recent, compania ar dori să breveteze o funcţie cu ajutorul căreia poate analiza cu cine locuieşti.

Sistemul descris în brevet ar presupune compilarea datelor obţinute din fotografii, taguri (etichete), descrieri, actualizări de stare, adresa IP a utilizatorului şi lista de utilizatori Facebook care folosesc aceeaşi adresă IP. Cu ajutorul acestor date, Facebook ar putea deduce câte persoane stau în aceeaşi locuinţă, scrie startupcafe.ro.  

Într-un exemplu, Facebook descrie un utilizator de sex masculin care postează mai multe poze cu doi utilizatori de sex feminin, care apar în mod repetat fie în fotografiile pe care le publică, fie în fotografiile în care prietenii îl etichetează. Una dintre imaginile publicate este cu o fată cu descrierea “îngerul meu” (“my angel”). Sistemul ar putea deduce că există trei persoane în locuinţa sa — un bărbat şi două femei — şi că utilizatorii de sex feminin sunt probabil soţia şi fiica.  

Acest lucru ar putea sau nu să fie corect, dar i-ar ajuta pe agenţii de publicitate să vizeze acel utilizator care se încadrează în acele caracteristici demografice — chiar dacă el nu a făcut public ce fel de relaţii are cu cei doi utilizatori de sex feminin, scrie The Verge. 
Brevetul ar putea împiedica alte companii să utilizeze tehnologia, permiţând reţelei de socializare să-şi menţină avantajul ca platformă publicitară. Capacitatea de a determina cine locuieşte cu cine ar putea ajuta la o mai bună direcţionare a anunţurilor către utilizatori.  

Reprezentanţii Facebook au declarat pentru L.A. Times că nu vor comenta situaţia, dar Facebook aplică uneori pentru brevete fără intenţia de a folosi tehnologia.

Citeste mai mult: adev.ro/pil06p

Comments

Cmentariile sunt închise