§ DELEGAȚIA DIN BĂLȚI IMPRESIONATĂ DE BOTOȘANI - BTV

DELEGAȚIA DIN BĂLȚI IMPRESIONATĂ DE BOTOȘANI

Delagația din Bălți, formată din directorii de întreprinderi municipale și specialiști în diferite domenii ale administrației publice, în frunte cu primarul Nicolae Grigorișin, pe parcursul zilelor de joi și vineri au fost într-o vizită în România, la Botoșani. Vizita a avut loc la invitația partenerilor de peste Prut.

Într-o postare pe facebook, primarul municipiului Botoșani, Cătalin – Mugurel Flutur, scrie că vizita a avut ca scop schimbul de bune practice în domeniile de interes. Reprezentații celor doua orașe au discutat despre proiectele transfrontaliere depuse împreună.

Primarul de Bălți, a dorit să afle cum reușesc autoritățile din Botoșani, să amelioreze și să rezolve probleme de interes public, dar și să construiască drumuri, centre sportive pentru tineri, parcări și un stadion pe care se antrenează echipa locală de fotbal. Un mare interes au prezentat dicuțiile despre cum este format bugetul local.

La capitolul poligon și depozitarea gunoiului, delagația din Bălți a rămas uimită de modul cum sunt stocate deșeurilor. Gunoiul nu este doar colectat dar și reciclat într-un mod care corespunde normelor europene. Pe teritoiul poligonului este construit un  cazan din beton care nu permite scurgerea deșeurilor în apele subterane.

Municipiile Bălți și Botoșani, de cîțiva ani au un parteneriat în cadrul proiectului transfrontalier. Nicolae Grigorișin a spus că în timpul apropiat și în Bălți vor fi realizate trei astfel de proiecte.Cu mai multe detalii despre vizita la Botoșani, Primarul de Bălți a promis că va veni în cel mai scurt timp.

Comments

Comments are closed.