§ Gala Laureaților la universitatea din Bălți. Au fost înmânate premiile învingătorilor concursul național muzical „Orpheus”

Gala Laureaților la universitatea din Bălți. Au fost înmânate premiile învingătorilor concursul național muzical „Orpheus”

La Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți s-a desfășurat Gala Lauriaților la concursul național de interpretare muzicală „Orpheus”. Evenimentul a fost organizat în cadrul zilelor educației a Facultății de Științe ale Educației și Arte. Peste 80 pe participanți din întreaga țară au evoluat pe scena USARB. Locul I a fost desemnat pentru fiecare din cele 14 compartimente ale concursului.

Concursul s-a desfășurat în perioada 23-27 aprilie la Universitatea din Bălți și a cuprins două categorii de vârstă: între 16-20 de ani și între 20 și 30 de ani.

Concursul național „Orpheus” a cuprins compartimentele: măestria profesorului de muzică, interpretare instrumentală la pian, acordeon și instrumente aerofone, precum vioară. De asemnea, evenimetul a vizat probe la canto academic, de estradă și popular.

Diplomele au fost înmânate participanților de doctorul conferențiar universitar, Lora Ciobanu.

Premiile participanților au fost eferite din bugetul USARB și Atoguvernării Studențești.

Comments

Cmentariile sunt închise