§ Până când leul va încolți dolarul.................................

Până când leul va încolți dolarul

Dolarul american a scăzut joi față de leul moldovenesc, la cotația de referință a Băncii Naționale a Moldovei, până la un nou minim record. Valuta americană a coborât cu 7 bani, până la 18 lei și un bănuț. Iar băncile comercile la cumprarea unui dolar oferă sub 18 lei. O cotaţie mai mică nu a mai fost înregistrată de trei ani, de la șapte aprilie 2015, când dolarul se cifra la 17 lei și 62 de bani.

Expertul economic, Veaceslav Ioniță spune că aprecierea monedei naționale are loc din cauza surplusului de valută pe piață și capacității slabe a BNM-lui de a o cumpăra.

La fel, Ioniță a prognozat că, până la sfârșitul acestui an leul va reveni pe pozițiile anilor 2015-2016. Astfel, un dolar va costa până la 19 lei și 50 de bani.

”În prezent nu sunt premize, să ne așteptăm la mari fluctuații. Probail că leul  va reveni lent, în coridorul normalității, unde un dolar va costa 19 lei plus- minus 50 de bani. .Asfel, moneda național se va întoarce la cursul din anii 2015-2016, de 19 lei plus-minus 50 de bani”.

Și moneda unică europeană şi-a continuat declinul, slăbind joi de la 21 de lei și 35 de bani la 21 de lei și 31 de bani.

Comments

Cmentariile sunt închise