§ Trei tineri din Bălți au lansat propria afacere

Trei tineri din Bălți au lansat propria afacere

„Emoții de nedescris în urma acestui joc virtual-video, adică imagine mai mult, pe care am savurat-o din plin. Am văzut o balenă imensă, în forma ei naturală, care plutea deasupra mea și care a clipit. A fost un moment foarte impresionant și este foarte, foarte tare.”

Trei tineri din Bălți au lansat propria afacere. Este vorba de fondatorii: Sergiu Cliofos, Sorin Darii și Pavel Curcovici. Deja, timp de un an aceștea au lasnat deschiderea unui salon, primul din Republica Moldova, de jocuri pentru ochelari virtual-reality. Ei susțin că s-au inspirat din internet și au fost motivați de inovații, pe care le-au și adus în propriul oraș.

Sergiu Cliofos, director: «Am decis cu colegii mei să deschidem acest salon care va include jocurile de ultimă oră. Ochelarii pentru jocuri virtuale au mari posibilități, de la aventură până la jocuri în care majoritatea navighează în PC lor. Avem mai multe tipuri de jocuri, cu diferită tehnică. Jocurile por fi colective care oferă o bună intercalare a cliențelor».

Astfel de jocuri nu au limită de vârstă. Bălțenii revin cu regularitate în asemenea locuri pentru a petrece timpul liber.

Sergiu Cliofos, director: «Cei mai vârstnici clienți la noi au fost o pereche de bunici, care și-au adus nepoții să se joace. După care au decis că vor să încerce și ei. Au rămas mulțumiți. Suntem vizitați de diferite categorii vârstnice. Oamenii sunt interesați, ne caută și vin».

Băiatul: «Calitatea este foarte înaltă. Pe parcursul săptămânii vin o dată, două ori când am timp liber. Mai mult cu fotbalul mă ocup, nu am  așa tehnică acasă la o calitatea foarte înaltă. Nu este scump, chiar și la Chișinău am fost este cu mult mai scump, 80-100 de lei. În Bălți văd prima dată așa să fie deschis».

Prețurile unui astfel de divertisment nu sunt ridicate. Totuși, în dependență de preferințele clienților.

Sergiu Cliofos, director: «La realitatea virtuală 15 de minute-30 de lei, timp suficient pentru a înțelege cum funcționează tot și 40 de lei 60 de minute».

Costul tehnologiilor digitale de ultimă oră ajung până la 100-120 de mii de lei. Băieții recunosc însă că suma costului încă nu a fost recuperată.

Comments

Cmentariile sunt închise