§ Ziua femeilor creştine sărbătorită la Bălţi. Duminica mironosiţelor a adus pace în sufletele bălţenilor.

Ziua femeilor creştine sărbătorită la Bălţi. Duminica mironosiţelor a adus pace în sufletele bălţenilor.

La Biserica „Sfântul Mare Mucinic Pantelemon” din incinta Spitalului Clinic Municipal Bălţi s-a prăznuit duminica Mironosiţelor. Femeile Mironosiţe sunt considerate primele vestitoare a învierii lui Iisus Hristos, ce sunt modele de credinţă. Parohul biseriii, Anatolii Spătaru a felicitat toate femeile creştine cu această sărbătoare dăruindu-le la sfârşitul Sfintei Liturghii, conform tradiţiei, câte o floare.

Anatolii Spătaru parohul bisericii “Sfântul Mare Mucinic”: „Astăzi este o zi deosebită pentru creştini ortodoxi. Este a treia duminică după învierea Domnului şi este duminica Mironosiţelor, o zi deosebită pentru femeile mironisiţe care L-au însoţit pe Mântuitor în toate drumurile lui de propădurie. Ele au fost primele care au văzut mormântul gol, pentru că îngerul era pe mormânt şi piatra era răsturnată şi a aspus: Nu îl căutaţi pe cel mort, căci Iisus Hristos a Înviat.”. Ele au auzit acestea anume de la înger şi anume femeile au fost cele care au auzit pentru prima dată aceste cuvinte şi au răspândit acest cuvânt.”

Enoriaşii susţin că este important să venim la slujbele bisericeşti pentru purificare şi linişte sufletească.

„Este foarte important de a veni la Biserică în primul rând pentru suflet, pentru familie pentru copii, pentru mama şi în primul şi primul rând pentru tine, asta este ceva important ca să crezi în Domnul.”

„Să ne de-a domnul ploaie, roadă, pace pe pământ şi înţelepciune la oameni. Vedeţi ce rău se face pe pământ că nu-i credinţă.”

„Asta mă linişteşte aici îmi găsesc liniştea.”

„Sunt recunăscătoarea Domnului că ma adus în biserică că mă îndrumă spre calea adevărului şi că Maica Domnului ma adus aici şi nu mă lasă.”

Termenul “mironosiţă”, conform Noul Testament este atribuit femeilor care au dus balsamuri şi miruri la mormântul lui Isus pentru a-i unge trupul.

Comments

Cmentariile sunt închise