8 500 de lei pentru a nu trage la răspundere. Doi ofițeri din Hîncești, pe banca acuzațiilor

Nu ar fi înregistrat corespunzător un accident rutier în care un șofer a intrat cu mașina într-un gard, iar ulterior au cerut și bani de la persoanele implicate în acest caz. Este vorba despre doi ofițeri de patrulare din Hîncești, care au fost denunțați, iar acum urmează să compară pe banca acuzațiilor, transmite agora.md. 

Cauza penală a fost transmisă în instanța de judecată de către procurorii anticorupție la 25 martie 2022. Cei doi sunt acuzați de corupere pasivă.

„Cei doi ofițeri, în ianuarie 2022, urmărind scopul obținerii unor beneficii materiale ce nu li se cuvin, ofițerii nu au înregistrat corespunzător informația obținută în exercitarea atribuțiilor funcționale cu privire la producerea unui accident rutier într-o localitate din raionul Hîncești, soldat cu deteriorarea gardului unui locuitor din acea localitate, precum și părăsirea locului accidentului de către conducătorul auto, respectiv această informație nu au supus-o  examinării corespunzătoare,  în ordinea stabilită de lege”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

În plus, cei doi ofițeri de patrulare au identificat șoferul implicat în accident și au pretins de la acesta 8500 lei, spunând că banii sunt necesari pentru reparația gardului și pentru a nu-l trage la răspundere.

„Sub controlul organelor competente, denunțătorul a transmis către o persoană terță, indicată de către unul dintre ofițeri 6 500 de lei. Însă, acțiunile acestora au fost stopate de către organele de urmărire penală”, spun reprezentanții PA.

În urma audierilor, cei doi ofițeri de patrulare și-au recunoscut parțial vinovăția în săvârșirea.

accidentdenunțațidoi ofițeri din Hînceștitrage la răspundere
Comments (0)
Add Comment