Arest prelungit pentru bona și iubitul ei care ar fi ucis fetița

Încă 30 de zile de arest pentru tânăra de 19 ani şi iubitul ei, care, la sfârşitul lunii octombrie, ar fi omorât cu sânge rece o fetiţă de doar un an şi zece luni. O decizie în acest sens a fost luată de magistraţii oficiului Ciocana al Judecătoriei Chişinău, transmite publika.md.

„Astăzi, 30.11.2021, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis în totalitate demersurile procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, și au dispus prelungirea arestului preventiv pe un termen de 30 de zile în privința celor doi învinuiți de comiterea omorului unui copil cu vârsta de 2 ani, săvârșit în octombrie curent, în sectorul Ciocana, mun. Chișinău. Încheierea judecătorilor de instrucție de prelungire a arestului preventiv poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 3 zile”, se arată în nota informativă a Procuraturii Generale.

Potrivit procurorilor, expertiza psihiatrică a arătat că, în momentul comiterii crimei, cei doi suspecţi aveau discernământ.

La fel ca la şedinţa anterioară, tânăra de 19 ani şi iubitul ei au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Totodată, echipa de filmare a fost agresată în repetate rânduri de poliţiştii care i-au escortat pe învinuiţi.

“- Vă recunoaşteţi vina?

– De ce aţi recurs la un asemenea gest?

– Ce e cu tine, nu înţeleg?

– Probleme de sănătate.”

Procurorul de caz, Anastasia Juravliova, susţine că au fost acumulate suficiente probe care ar demonstra vinovăţia celor doi, motiv pentru care a fost solicitată prelungirea măsurii preventive.

“Expertiza psihiatrico-psihologică a fost efectuată. Aceştia au fost recunoscuţi responsabili pentru faptele săvârşite. Au mai fost dispuse alte expertize. Aşteptăm rapoartele să vedem ce rezultate avem şi la moment inclusiv se efectuează acţiuni de urmărire penală pentru că cauza este una complexă. Ei nu îşi recunosc vina, dar colaborează cu ancheta.”

Crima terifiantă a avut loc la sfârşitul lunii octombrie. Potrivit Poliţiei, copila a fost omorâtă cu bestialitate, pe corpul ei fiind depistate mai multe leziuni, inclusiv tăieturi de furculiţă.

Oamenii legii au descoperit cadavrul într-un șanț de pe strada Uzinelor din Capitală.

Copilul a fost lăsat în grija suspectei de mama ei, care trebuia să plece la muncă pentru câteva zile în raionul Nisporeni.

Anterior, tânăra de 19 ani a fost condamnată pentru huliganism.

Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă până la 20 de ani de închisoare, iar iubitul ei – detenție pe viață.

 

arest prelungitbonăChișinăucrimă terifiantăfetițăiubitul eiucisun an și zece luni
Comments (0)
Add Comment