Aşteptăm reforme de la R.Moldova, reformele cu adevărat contează, spun ambasadorii Italiei şi Austriei

Italia şi Austria aşteapă ca Republica Moldova să implimenteze reforme, pentru a se putea apropia şi integra în marea familie europeană. Despre aceasta au vorbit, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, de către Excelenţa Sa Valeria Biagiotti, ambasadorul Italiei în Republica Moldova şi Excelenţa Sa Christine Freilinger, ambasador al Austriei în Republica Moldova, relatează deschide.md.

Ambasadorul Italiei a subliniat că încă de la semnarea Acordului de Asociere de către Republica Moldova, Italia a devenit un susţinător foarte puternic al cetăţenilor basarabeni.

„Noi continuăm să încurajăm implementarea tuturor prevederilor Acordului de Asociere ca paşi pentru  integrarea în familia europeană. Încurajăm, concomitent, toate reformele din sistemul judecătoresc, în economie şi comerţ”, declară Valeria Bigotti, care subliniază că Italia aşteaptă o mai mare dezvoltare a acestor sectoare, pentru o dezvoltare mai sporită a R. Moldova.

De asemenea, Ambasadorul Italiei a vorbit despre faptul că Italia a devenit o a doua casă pentru mii de cetăţeni ai R. Moldova, iar asta a determinat o colaborare şi mai intensă între cele două state: „Comunitatea moldovenească est foarte bine integrată în Italia. Moldovenii trăiesc în Italia de mulţi ani şi tot mai mulţi obţin şi cetăţenia italiană. De asemenea, mulţi dintre cetăţeni R. Moldova sunt implicaţi în activităţi sociale, precum este îngrijirea persoanelor în etate, îngrijirea persoanelor care suferă de diferite maladii. Dar avem şi un număr sporit de antreprenori, cetăţeni ai R. Moldova. Avem peste 5000 de companii înfiinţate de cetăţeni ai R. Moldova. Toate acestea au dus la o relaţie mai puternică între cele două ţări. Avem şi familii mixte. Legăturile dintre cele două ţări au devenit foarte strânse”.

De asemenea, şi ambasadorul Austriei declară că dezvoltarea economică şi prosperitatea Republicii Moldova reprezintă o importanţă majoră pentru UE.

„Noi încurajăm toate reformele care vor ajuta mediul de afaceri, care vor contribui la dezvoltarea comunităţii de afaceri. Reformele cu adevărat contează, iar reformele trebuie vizeze şi mediul de afaceri şi să aibă ca şi scop ameliorarea situaţiei, în special pentru IMM-uri”, a declarat Christine Freilinger.

Sursa: deschide.md

ambasadorAustriaItaliareformeUE