Atac terorist în Israel: Doi morţi şi cel puțin trei răniţi

Atac terorist în Israel. Doi oameni înarmați arabi au ucis doi ofițeri de poliție, iar cel puţin trei persoane au fost rănite, duminică, 27 martie, pe o stradă aglomerată din oraşul israelian Hadera, scrie TV8.

Cei doi atacatori din Hadera, un oraș aflat la aproximativ 50 km (30 mile) nord de Tel Aviv, erau cetățeni arabi ai Israelului, au declarat oficialii israelieni de securitate, informează Reuters.

„Din fericire, ofițerii noștri au reușit să neutralizeze atacatorii și să prevină un atac terorist mai mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției naționale, Eli Levy, la televiziunea israeliană Kan.

Cu o reacție a venit și Antony Blinken.

„Condamnăm atacul terorist de astăzi de la Hadera, Israel”, a scris secretarul de stat al SUA, Antony Blinken pe Twitter. „Asemenea acte fără sens de violență și crimă nu au loc în societate. Suntem alături de partenerii noștri israelieni și transmitem condoleanțe familiilor victimelor”.

În sudul deșertului Negev al Israelului, miniștrii de Externe ai Emiratelor Arabe Unite, Bahrain și Maroc, trei țări care au normalizat relațiile cu Israelul în 2020, s-au reunit la un summit la care a fost prezent și Blinken.

Ministrul israelian de Externe Yair Lapid „a informat miniștrii de externe participanți la Summit-ul de la Negev cu privire la detaliile atacului terorist de la Hadera”, a scris ministerul de Externe israelian pe Twitter.

Regele Abdullah al Iordaniei urmează să se întâlnească luni, 28 martie, cu președintele palestinian Mahmoud Abbas în Cisiordania, ceea ce este văzut în general, în Israel, ca o încercare de a calma tensiunile înaintea perioadei de vacanță, care include și Paștele.

Atacul a avut loc la cinci zile după ce un arab din sudul Israelului a ucis cel puțin patru israelieni, din cauza unui conflict ce a rezultat în urma unui accident de mașină, în orașul Beersheba, înainte să fie împușcat mortal de un trecător.

Înregistrările camerelor de supraveghere difuzate de posturile de televiziune israeliene au arătat doi bărbați deschizând focul de pușcă pe o stradă principală din Hadera, stârnind temeri în Israel cu privire la un val de astfel de atacuri.

atac teroristIsraelmorți
Comments (0)
Add Comment