Carburanții se ieftinesc! Cât vor costa marți benzina și motorina

După ce săptămâni întregi prețul carburanților a fost majorat, luni, 21 martie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță o ieftinire a carburanților, informează tv8.md. 

Astfel, atât benzina cât și motorina se ieftinește cu 12 bani. Prin urmare, benzina va ajunge să coste la pompă 27 de lei și 40 de bani, iar un litru de motorină va costa 26 de lei și 70 de bani.

Anterior, ANRE a declarat că prețul carburanților urmează să se stabilizeze, iar în următoarele zile ne putem aștepta la o dinamică descrescătoare.

„Ținând cont de datele din prezent, ANRE constată că prețurile pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard (Benzina COR 95 și Motorina) în zilele de 16 și 17 martie și-au atins nivelurile maximale pentru perioada curentă”, este menționat în comunicatul de la ANRE.

La situația zilei de azi, ANRE apreciază cu certitudine că vârful valului de scumpiri accelerate din ultima perioadă a fost depășit și prețurile la pompă se stabilizează, pentru mâine, 17 martie, fiind atestată o primă ușoară tendință de scădere la benzina COR 95.

Acest fapt denotă că în următoarele zile, aplicând media pentru ultimele 14 zile a cotațiilor Platts, dinamica prețurilor trebuie să urmeze o curbă descrescătoare.

Totodată, ANRE păstrează prudență maximă în formularea prognozelor, monitorizând în regim permanent situația instabilă din regiune, care se poate schimba de la o zi la alta.

benzinacarburanții se ieftinescmotorinaМолдова
Comments (0)
Add Comment