Care sunt imaginile pentru care unul dintre cei mai renumiți judecători din România a fost exclus din magistratură

Judecătorul va contesta decizia CSM la Înalta Curte.

Judecătorul român Cristi Danileț a anunțat că Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din România a decis, în data de 13 decembrie, excluderea sa din magistratură din cauza a două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok despre care magistratul a spus că reflectă viața sa privată și nu au legătură cu justiția. Cristi Danileț a anunțat că va contesta decizia CSM la Înalta Curtea de Casație și Justiție.

CSM a considerat că cele două filmulețe înfățișează o „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”, a spus Cristi Danileț. El a precizat că tăia gardul viu de acasă, respectiv curăța o piscină în cele două filmulețe incriminate de Consiliul Suprem al Magistraturii, relatează Digi24.ro.

Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui”, a spus Cristi Danileț.

Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a anunțat judecătorul de la Tribunalul Cluj.

Sancționarea lui Cristi Danileț s-a făcut la propunerea Inspecției Judiciare, care semnalase două abateri: o lucrare a judecătorului,  „900 de zile de asediu neîntrerupt asupra magistraturii române” și „manifestările pârâtului pe reţelele de socializare”. CSM a respins acțiunea disciplinară pentru primul motiv. „Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară”, a comentat Cristi Danileț.

a fost exclusCare sunt imaginilecare unuldin magistraturădin Româniadintre ceimai renumiți judecătoripentru
Comments (0)
Add Comment