Centrul Național Anticorupție are un nou director. Cine este Iulian Rusu

Iulian Rusu, actual secretar de stat la Ministerul Justiției, este noul director al Centrului Național Anticorupție (CNA).

Deputații Parlamentului de la Chișinău au votat joi, 3 februarie, un proiect de hotărâre în acest sens Zdg.md. Pentru desemnarea lui Rusu în funcția de director al CNA au votat 57 de parlamentari.

Iulian Rusu este de profesie jurist. Este absolvent al Universității Oxford, având titlu de magistru în drept. Are o experiență profesională vastă de peste 20 de ani, inclusiv în domeniul justiției. În ultimii 3 ani a deținut funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene și a contribuit cu o expertiză valoroasă în mai multe proiecte și activități ce țin de sectorul justiției și anticorupție.

Potrivit legii, directorul CNA este numit de către Parlament cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de parlamentari, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități. Funcția de director al CNA a rămas vacantă în noiembrie 2021, când fostul șef, Ruslan Flocea, a fost demis de majoritatea parlamentară PAS.

au votatCentrul Național AnticorupțieIulian RusuParlamentun nou director
Comments (0)
Add Comment