CUM VOR ARĂTA NOILE STAȚII DIN BĂLȚI? VINO ȘI TU CU O IDEE!

Autoritățile locale intenționează să demareze un program de construcție și modernizare a stațiilor de transport public din Bălți. Măsura vine în condițiile în care, majoritatea dintre ele au fost amenajate fără a respecta anumite rigori estetice, iar rezultatul este unul distrugător pentru imaginea orașului.

În acest sens, în cadrul ultimei  ședințe a Consiliului Urbanistic, arhitecții au venit cu primele 3 propuneri de proiect. Acestea presupun ca stațiile să fi de culoare albă, sură sau maronie deschisă, cu pereți din sticlă și lemn, tavan dotat cu sistem de iluminare, led box pentru publicitate, dar și harta municipiului.

În primă etapă, stații modernizate vor apărea acolo unde acestea lipsesc sau sunt într-o stare deplorabilă. În cazul stațiilor care au încorporate puncte comerciale, acestea urmează să fie comasate printr-un element comun.

Consilierul Municipal, Elena Grițco, a remarcat că proiectele propuse de Direcția Arhitectură se aseamănă cu stațiile existente în Chișinău. Aceasta a venit cu inițiativa de a vedea și alte proiecte, pentru a conferi orașului un aspect unic.

Viceprimarul de Bălți Igor Șeremet a menționat că proiectele prezentate la ședință sunt doar concepte de bază. Pentru ca noile stații să fie pe placul majorității, a fost propus ca și bălțenii să participe la elaborarea proiectului final. Timp de 3 luni, aceștia își vor putea împărtăși ideile pe siteul primăriei www.balti.md.

O altă propunere enunțată în cadrul ședinței este ca stațiile să fie semi-închise, pentru ca bălțenii să aibă unde să se adăpostească în cazul unor precipitații ambudente.