DESCINDERI LA DIRECŢIILE DE INVĂŢĂMÂNT DIN CAPITALĂ. 16 PERSOANE REȚINUTE

Şaisprezece persoane au fost reţinute, până la această oră, în urma percheziţiilor operate de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Printre cei reţinuţi sunt funcţionari din cadrul Direcţiilor municipale de educaţie din toate sectoarele capitalei, dar şi reprezentanţi ai unor agenţi economici. Persoanele au fost reţinute pentru 72 de ore şi au fost escortate la CNA pentru audieri.

Procurorii anticorupţie și ofițerii CNA au descins în aceasta dimineața în mai multe instituții publice, la domiciliile unor funcționari publici și la mai mulți agenți economici, ne comunică ofiţerul de presă al CNA – Angela Starinschi.

“CNA si procurorii anticoruptie desfasoara mai multe perchezitii la adresele unor institutii publice, precum si la domiciliile unor functionari din domeniul educatiei si la agenti economici. Acestea au loc in cadrul unei cauze penale si este vorba despre aranjarea unor licitatii ce tin de asigurarea cu produse alimentare a scolilor si gradinitelor din capitala. Anchetatorii au constatat nu doar trucarea procesului de achizitii publice, dar si livrarea de produse alterate in institutiile de invatamant. Cinci persoane au fost deja retinute si urmeaza sa fie aduse la sediul CNA pentru audieri. Actiunea continua, iar cu mai multe detalii vom reveni in cadrul unui briefing, dupa finalizarea tuturor perchezitiilor”, ne-a declarat Starinschi.

Anchetatorii au descoperit cazuri extem de grave de licitații trucate, în urma cărora furnizorii au livrat inclusiv alimente alterate , care apoi au ajuns sa fie consumate de copii în institutii din sistemul educaţional. Vom reveni cu detalii.