Dublul omor de la Hiliuți: Rudele decedaților protestează după ce tânărul care invoca miopie a revenit în arest la domiciuliu

Rudele și prietenii tinerilor de 25 și 26 de ani, originari din Bălți uciși cu o deosebită cruzime  la începutul lunii noiembrie 2021 au protestat, astăzi 8 februarie,  în fața Judecătoriei Bălți. Asta după ce unul dintre bănuiți a fost plasat, din nou în arest la domiciuliu. Este vorba despre tânărul de 20 de ani, originar din Sîngerei.  Decizia a fost luată de către magistratul Radu Holban. Manifestanții cer justiție corectă pentru toți cei implicați în săvârșirea dublului omor. Rudele  decedaților susțin că le este frică, că uniii suspecți ar putea scăpa basma curată.

Manifestanților le pare dubios faptul că pedeapsa a fost stabilită de Radu Holban, același judecător, care anterior a plasat tânărul vizat, în arest la domiciuliu, pe motiv că ar suferi de miopie.

Sâmbătă, 13 noiembrie, judecătorii din Fălești au plasat un tânăr de 20 de ani, originar din Sîngerei în arest la domiciliu. Măsura blândă aplicată suspectului, a nemulțumit rudele victimelor, care eu ieșit în stradă. Mariana Cherpec, ofițerul de presă al Procuraturii Generale a declarat că la baza deciziei instanței a stat declarația învinuitului că suferă de miopie, fără a prezenta însă actele justificative.

Procurorii au considerat neîntemeiate atât argumentele învinuitului, cât și motivarea deciziei instanței și au depus un recurs către Curtea de Apel Bălți. Astfel la data de 3 decembrie 2021 a primit arest preventiv. 

Deocamdată, Radu Holban nu a fost de găsit pentru o reacție.

Dublul omor de la HiliuțiRadu HolbanRudele protesteazăSîngereitânărul care invoca miopie a revenit în arest la domiciuliu
Comments (0)
Add Comment