Gavrilița, la Euronews: Orice reformă va fi pentru că au cerut votanții țării, nu pentru Uniunea Europeană

În acest an, Bruxelles a anunțat că va mobiliza circa 600 milioane de euro, drept ajutor financiar, granturi și investiții pentru a ajuta Chișinăul să-și revină din pandemie. Acești banii vin cu stricte condiții, inclusiv privind reformele economice, precum și avansarea în lupta contra corupție, transmite realitatea.md.

Prim-ministrul Republicii Moldova a discutat cu reporterul de la Euronews despre intențiile sale de guvernare. Natalia Gavrilița a menționat faptul că orice reformă  va fi pentru votanții țării, nu pentru Uniunea Europeană.

„Cetățenii Moldovei s-au săturat de guverne care mint, de politicieni care fură, de servicii publice care nu funcționează pentru oameni, de decizii care nu țin cont de interesul public”, a menționat prim- ministrul R. Moldova Natalia Gavrilița.

“Ceea ce au spus la aceste alegeri este că vor un guvern în care să poată avea încredere. Și asta înseamnă un guvern care ia decizii de zi cu zi, ținând cont de beneficiul public și nu de beneficiul unora. Deci, este aceasta o agendă pro-europeană sau una pro-rusă? De fapt este o agendă pro-cetățeni”, a adăugat Natalia Gavrilița.

Premierul spune, de asemenea, că guvernul său dorește să facă reformele ireversibile, precum și să facă economia țării mai atractivă pentru investitorii străini.

” În cei 30 de ani de instabilitate și corupție rampantă, sectorul privat a devenit, de asemenea, afectat de interese personale. Deci, ceea ce căutăm să facem este să reducem dramatic barierele la intrare. Astfel noi vrem să demonopolizăm unele domenii”, a menționat Natalia Gavrilița.

Gavrilița a declarat pentru Euronews că buna guvernare și lupta împotriva corupției vor face țara mai atractivă, ceea ce ar putea contribui și la reintegrarea regiunii  separatiste transnistrene.

EuronewsNatalia GavrilițăreformeUEvotanții țării