Igor Dodon a ignorat procedura de dezinfecție înaintea unei ședințe privind coronavirusul 

Astăzi, Șeful statului, Igor Dodon a făcut o vizită la Bălți. Acesta s-a prezentat și la o ședință a comisiilor pentru Situații Excepționale privind situația Covid-19 în țară. Acesta însă a evitat procedura de dezinfectare de la ușa instituției.

Ulterior Igor Dodon a demonstrat presei că de fapt este responsabil și își dezinfectează mâinile în mașină. De asemenea, Pavel Voicu s-a arătat mirat de apariția președintelui la ședință, asta deși un anunț în acest sens a apărut încă ieri.

Șeful statului, Igor Dodon preferă să-și dezinfecteze mâinile în mașina personală. Asta a declarat-o în cadrul ședinței zonale cu reprezentanții Comisiei pentru Situații Excepționale la Bălți, la care a participat și președintele parțial. În holul Teatrului Național ,,Vasile Alecsandri” din oraș au fost puse la dispoziția participanților la ședință, soluție dezinfectantă, mănuși de unică folosință și un dispozitiv de măsurat temperatura. Pe lângă care Dodon a trecut, fără să le bage în seamă. Întrebat de ce ignoră măsurile de protecție, șeful statului a spus că a făcut-o deja în mașină. Mai mult decât după declarațiile de presă, acesta a demonstrat jurnaliștilor cum își dezinfectează mâinile.

Astăzi, 19 martie în 5 regiuni ale țării au avut loc ședințe zonale cu conducătorii Comisiilor pentru Situații Excepționale din mai multe raioane. La Bălți au partcipat reprezentanți a 10 raioane. Ședința desfășurându-se cu ușile închise. Presa a avut acces doar pentru filmări de protocol cu prezența lui Igor Dodon.

Igor Dodon a fost prezent doar la începutul ședinței, ulterior având o întrevedere cu episcopul de Bălți, Marchel și episcopul de Edineț și Briceni, Nicodin. Acesta ne-a declarat că în cele câteva a avut un schimb de opinii cu participanții privind starea de urgență în țară.

La ședință au participat reprezentanții Comisiilor Situații Excepționale din Bălți, Rîșcani, Sîngerei, Glodeni, Fălești Edineț, Florești, Ungheni, Drochia, și Briceni.

dezinfectareaБельцыИгорь Додон