La Bălți, drumurile sunt dezinfectate noaptea

În timpul nopții la Bălți pot fi observate autospeciale care dezinfectează drumurile. Vehicolul a fost donat orașului de către un om de afaceri din Bălți. În zilele următoare, în oraș urmează să fi transportate alte 8 tone de dezinfectant, cumpărate de autoritățile locale. Astfel zilnic vor fi dezinfectate străzile, trotuarele, curțile, ascensoarele, terenurile de joacă și stațiile de așteptare.

În timpul nopții, drumurile din Bălți sunt spălate cu dezinfectant.  Întreprinderea  municipală ,,DRCD”  folosește soluțiile, care au fost donate de câțiva agenți economici din oraș. Iurie Hmarnîi, directorul întreprinderii a menționat că va fi prelucrată cu șoluții antibacteriene și piața ,, Vasile Alecsandri” din centrul municipiului.

Iurii Hmarnîii a menționat că procesul de dezinfectare va fi efectuat pe tot parcursul perioadei de carantină.

«Carantina este anunțată până în mai, dar cred că și în iunie o vom face.  ».

Dezinfecția se efectuează pe timp de noapte. Acestea vor continua în timpul zilei, cu permisiunea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

NICOLAI GRIGORIȘIN VICEPRIMAR DE BĂLȚI: «Transportul care circulă pe străzi este unul dintre principalii factori care ridică bacteriile de la sol.». 

De la începutul săptămânii curente la Bălți au fost întărite măsurile de urgență împotriva coronavirusului. Întreprinderile municipale activează în ritm de alertă.

NICOLAI GRIGORIȘIN VICEPRIMAR DE BĂLȚI: «Guvernul Republicii Moldova a introdus o stare de urgență națională. Încă o dată vin cu un apel către bălțeni de a nu încălca cerințele de carantină! Mulțumesc tuturor angajaților întreprinderilor municipale pentru sârguința, munca grea și migăloasă pe care o îndeplinesc!».

Autoritățile locale informează despre monitorizarea obligatorie a stării de sănătate a angajaților tuturor întreprinderilor. Înainte de începerea turei, personalul este supus unui examen medical amănunțit, inclusiv măsurarea temperaturii corpului.

autospecialedezinfectareadrumuriNicolai Grigorișin