Maia Sandu, despre ședința comună a Guvernelor R. Moldova și României: Efectele se vor vedea în locuri de muncă

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj video în contextul în care la sfârșitul săptămânii va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. Președinta susține că în cadrul ședinței vor fi semnate o serie de acorduri și protocoale de colaborare pe mai multe domenii, scrie tv8.md. 

Șefa Statului a declarat printre proiectele importante se numără programul de asistență financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro, precum și construirea unui pod peste Prut la Ungheni.

„Mă bucur că la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc ședința comună a Guvernelor R. Moldova și României. Ocazie cu care se vor semna o serie de acorduri și protocoale de colaborare pe mai multe domenii de interes pentru cetățenii acestor două țări. Efectele se vor vedea în noi locuri de muncă și oportunități de afaceri, în îmbunătățirea condițiilor de viață în localitățile noastre”

„Un acord foarte important este cel care se referă la construirea unui pod peste Prut la Ungheni, o cale de comunicare de o deosebită importanță care va facilita mobilitatea, schimburile comerciale, dar și locuri de muncă. Un alt program extrem de important este asistența financiară de 100 de milioane de euro, o parte din care vor fi alocați așa cum am promis pentru dezvoltarea satelor și orașelor noastre, pentru rețele de alimentare cu apă și canalizare”.

Președinta Republicii Moldova, susține că pe agenda comună se mai găsește un acord foarte important privind eliminarea tarifelor de roming pentru tarifele de telefonie mobilă.

Efecteleguvernelor R.Moldova și Românieilocuri de muncăMaia Sandumesajulședință comună
Comments (0)
Add Comment