Maia Sandu s-a vaccinat cu doza booster anti-Covid

Președinta țării Maia Sandu s-a vaccinat, pe 3 ianuarie, cu doza booster anti-Covid. Potrivit medicilor, șefei statului i-a fost administrat vaccinul Pfizer, transmite newsmeker.md

„Mă simt bine până când. Am hotărât să fac a treia doză pentru că sunt îngrijorată de evoluția pandemică la nivel global. Tulpina Omicron se răspândește foarte repede. În fiecare zi, câte 1 mln de oameni s-au molipsit. Valul va ajunge curând și în Republica Moldova. Este foarte important să ne protejăm, să ne vaccinăm. Îi îndemn pe cei care nu și-au făcut nicio doză de vaccin să facă acest lucru. Nu știu câți oameni trebuie să mai moară ca să înțeleagă cât de gravă este această pandemie”, a declarat Maia Sandu.

Președinta țării a menționat că s-a vaccinat cu Pfizer.

Nu au fost administrate vaccinuri expirate. Au fost introduse în sistem datele despre vaccinare mai târziu. Nu se administrează vaccinuri expirate. Aceste informații descurajează și mai mult. Există suficiente vaccinuri cu termen de vaccinare bun. Puteți cere personalului medical să vă arate, să verificați termenul de valabilitate”, a declarat Maia Sandu despre raportul Curții de Conturi.

Amintim că șefa statului s-a imunizat cu prima doză de vaccin anti-Covid-19 pe 7 mai 2021. Potrivit Președinției, i-a fost administrat vaccinul Astrazeneca.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost vaccinate cu schema completă peste 982 de mii de persoane. În ultimele 24 de ore, 168 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Menționăm faptul că din 29 noiembrie 2021, cetățenii Republica Moldova care s-au vaccinat în țară sau peste hotare au posibilitatea să își administreze doza suplimentară sau doza booster de vaccin împotriva COVID-19.

anti-COVIDboostercu dozaMaia Sandus-a vaccinat
Comments (0)
Add Comment