Sportivii bălțeni aduc aur și argint

Bălțenii Anastasia Schiba și Vitalie Spînu sunt sportivii ce ne duc faima în întreaga lume. Recent ei s-au întors de la al 23-lea Campionat Mondial de Karate Shotokan care a avut loc în Serbia, unde s-au clasat pe locul întîi la proba kumite individual, seniori și locul doi la proba Masters. Din spusele lor, acestea sunt cele mai bune rezultate.

Luptătorii spun că premiile obținute sunt rezultatele antrenamentelor de ani de zile. Vitalie mergea la antrenamente numai pentru că așa doreau părinții și doar după vîrsta de 14 ani a înțeles că sportul este vocația lui.

Cînd era mică, Anastasia era energică și iute. Ideea de a o înscrie la secția de karate i-a venit mamei. Cei dragi se mîndresc cu ea.

Anastasia și Vitalie spun că în viitor doresc să deschidă o școală de karate. Ei spun că sportul dat necesită multă muncă, antrenamente zilnice și plăcere pentru ceea ce faci.

Anastasia Schibu și Vitalie Spînu au în colecția lor peste 100 de medalii și diplome de participare. Acum sportivii se pregătesc intens pentru Campionatul European care va avea loc în Germania în luna aprilie.