Negocierile dintre delegațiile Ucrainei și Federației Ruse vor avea loc marți

Negocierile dintre Rusia și Ucraina vor avea loc marți, 29 martie, la Istanbul. Anunțul a fost făcut de către  reprezentanții Președinției turce, relatează agora.md cu referire la CNN.

O declarație a Direcției de Comunicații a Președinției Turcei a spus în timpul unui apel telefonic că președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin „au convenit că următoarea întâlnire a delegațiilor ruse și ucrainene va avea loc la Istanbul”.

Anterior, negociatorul ucrainean David Arakhamia a declarat că negocierile vor avea loc în perioada 28-30 martie.  Negocierile de până acum au dat puține rezultate.

Erdogan și Putin au discutat despre „cea mai recentă situație din războiul Rusia-Ucraina” și despre eforturile de negociere dintre Rusia și Ucraina, conform citirii președinției turce a apelului.

„În timpul întâlnirii, președintele Erdogan a subliniat necesitatea stabilirii unei încetări a focului și a păcii între Rusia și Ucraina cât mai curând posibil și îmbunătățirea situației umanitare din regiune și a afirmat că Turcia va continua să contribuie în orice mod posibil pe parcursul acestui proces”, se arată în comunicat.

 

Erdoganmarținegocieri Rusia Ucraina
Comments (0)
Add Comment