Rezultatul negocierilor dintre Rusia și Ucraina în Turcia

Au apărut informații de ultimă oră, după negocierile dintre Rusia și Ucraina din Turcia. Reprezentantul Kievului la negocieri, David Arakhamia a spus că în urma discuțiilor s-a constatat că actualul sistem de securitate nu funcționează, luând în considerație situația dezastruoasă din orașele Mariupol și Harkiv, transmite agora.md.

„Prima noastră victorie este schimbarea locației pentru negocieri, din Belarus în Turcia. Vedem Turcia ca fiind una dintre statele care ar asigura garanțiile de securitate pentru Ucraina”, a spus David Arakhamia.

Membrul delegației ucraineni a mai adăugat că Marea Britanie, China, SUA, Turcia, Franța, Canada, Italia, Polonia și Israel pot deveni garanți de securitate pentru Ucraina.

„Ei vor acționa ca parte a unui tratat internațional. Ei vor putea închide cerul la cererea Ucrainei”, a menționat David Arakhamia.

El a mai precizat că s-a convenit ca toate țările garante de securitate, nu numai că nu ar trebui să împiedice aderarea Ucrainei la UE, ci să ajute în acest proces.

negocieri în TurciaRezultatul negocierilorRusia și Ucraina
Comments (0)
Add Comment