Sondaj IDIS Viitorul: În ce politicieni au moldovenii cea mai mare încredere?

Ion Ceban și Igor Dodon sunt politicienii cu cea mai mare încredere la populația țării, iar Maia Sandu este pe locul trei, atestă rezultatele sondajului de opinie publică, prezentat, astăzi, la București.

Totuși, la întrebarea deschisă în care respondenții trebuiau să numească personalitatea politică în care au cea mai mare încredere, președinta Maia Sandu, a acumulat 16,6%, în scădere cu 10% față de iunie 2021, scrie agora.md. 

Astfel, potrivit acestui sondaj, președinta Maia Sandu rămâne în continuare personalitatea politică în care cetățenii R. Moldova au cea mai mare încredere, fiind cotată cu 16,6%, deși a pierdut 10 puncte procentuale de la ultimul sondaj, realizat în iunie 2021. Pe locul doi se plasează Igor Dodon, cu 10,3%, fiind urmat de Ilan Șor cu 2,1%.

La întrebarea „Câtă încredere aveți în următoarele personalități politice”, 14,7% dintre cetățeni au susținut că au foarte multă încredere în edilul capitalei Ion Ceban, fiind urmat de fostul șef de stat Igor Dodon cu 12,0% iar președinta Maia Sandu cu circa 10%.

Sondajul a fost realizat de compania CBS Research la comanda IDIS Viitorul și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale din România. Acesta a fost realizat pe un eșantion de 1.134 persoane, din 13 regiuni geografice, cu o marjă de eroare de +/- 3%. Perioada de culegere a datelor a fost realizată între 25 ianuarie și 5 februarie 2022.

Menționăm că primarul capitalei Ion Ceban este menționat pentru a doua oară ca fiind politicianul în care moldovenii au foarte mare încredere. Astfel, în decembrie 2021, în cadrul unui sondaj realizat de IDIS Viitorul în comun cu CBS Research și IPRI București, edilul s-a plasat în fruntea clasamentului, fiind cotat cu 16,4%, alți 28,5% afirmând că au o oarecare încredere în el. În noiembrie, în cadrul unui sondaj realizat de iData, Ceban era cotat cu 2,4%.

în ce politicieni au moldovenii încredereIon CebanMaia SanduSondaj IDIS ViitorulИгорь Додон
Comments (0)
Add Comment